Booschappenlijst Les 3
Porties: 6 personen
- 6 steaks
- 2 eendefilets
- 6 sneden spek, zonder zwoerd
- 1 kg kleine aardappelen
- 2 appelen
- 50 gram walnoten
- 300 gram diverse slasoorten
- 400 gram fijne boontjes
- 1 sjalotje
- 1 doosje zachte groene peperkorrels
- 175 ml volle room
- 350 ml culinaire room
- 500 ml melk
- 100 gram boter
- 4 eieren
- ½ vanillestok
- 25 gram speculooskoekjes
- 330 gram suiker
- 3 el olijfolie
- 3 el notenolie
- 1,5 el frambozenazijn
- 3 eetlepels witte wijnazijn
- 3 kl aceto balsamico
- 3 dl bruine fond
- 3 el sherry
- scheutje whiskey
- 1 el mosterd
- 0,5 liter demi-glace saus uit eerste les