Ga terug
–+ servings

Kimchi

Recept voor het bereiden van Kimchi
Voorbereidingstijd2 uur
Totale tijd7 dagen
Gang: Bijgerecht
Keuken: Koreaanse
Trefwoord: fermenteren
Porties: 10 porties

Ingrediënten

  • 1 Chinese kool
  • 20 gram kosher zout
  • 10 teentjes knoflook
  • 3 lente-uitjes, voornamelijk witte gedeelte
  • 1 kleine ui
  • chilivlokken
  • 5 cm gember

Instructies

  • Verwijder de onderste kern van de kool. Doe dan de stengels in koud water en spoel grondig. Snij dan de bladeren in reepjes van een tweetal cm. Doe in een kom en bestrooi met zout. Laat dit mengsel 2 uur in een kom zitten en roer geregeld dooreen zodat het zout goed verdeeld is.
  • Mix ondertussen de ui, de knoflook en de gember tot een gladde pasta. Snij de lente-uitjes in fijne ringetjes. Doe de chili (hoeveelheid afhankelijk van de gewenste pikantheid) en de lente-uitjes bij de pasta en meng goed door elkaar.
  • Verwijder nu het uitgelekte vocht uit de kom met de Chines kool en voeg de pasta toe. Meng heel goed dooreen. Doe dan dit mengsel in een weckpot. Zorg ervoor dat je de groenten goed aandrukt en dat er een centimeter onder de rand van de pot vrij blijft. Doe wat kleine schoteltje of een steen op de groenten zodat er wat druk is op de groenten.
  • Laat de pot een of twee dagen op kamertemperatuur staan. Open dan de pot en druk de groenten goed aan. Sluit de pot weer goed af en bewaar daarna nog minimaal een vijftal dagen in de koelkast.

Uitrusting

Weckpot
Mixer

Voedingswaarden per Portie

Serving: 50gram | Koolhydraten: 4g | Eiwit: 1g | Vet: 2g
4.75 van 4 stemmen