Snij de ui in kleine snippers en plet de knoflook tot moes. Snij ook de wortel en de selder in klein blokjes. De selder kun je best eerst met een dunschiller ontdoen van de harde vezels. OOk de wortel kan vooraf geschild worden. Maak een kruidenbuiltjes door de tijm, rozemarijn vast te binden met wat keukentouw.
Doe een scheutje olijfolie in een gietijzeren (Creuset) kookpot. Stoof de ui en knoflook 1 minuut aan. Voeg de wortels en selder toe. Stoof 10 minuten op een laag vuur. Kruid dan met peper en zout.
Bak ondertussen de Beyond burgers met wat olie in een pan. Prak de burgers met een vork fijn. Voeg het tomatenconcentraat toe aan de pan en laat 1 minuut meebakken. Blus met de rode wijn en breng aan de kook.
Voeg het gehakt met de wijn en de kruiden toe aan de (Creuset) pot en laat 5 minuten inkoken alvorens de passata toe te voegen.
Zet het deksel op de pot en schuif anderhalf uur in de oven. Op het fornuis, op een laag vuur gaat ook, maar roer dan af en toe het mengsel eens om. Proef en breng verder op smaak met peper en zout.
Kook, eens de ragu klaar is, de pasta volgens de instructies op de verpakking, in gezouten water, al dente. Serveer met de saus en Parmezaanse kaas.
Uitrusting
Oven
Creuset
Notities
De die-hard carnivoren kunnen de burgers vervangen door gemalen rundvlees. Gebruik in dat geval 75 gram per persoon.