2stengels citroengras,alleen het witte deel in stukjes van 2 cm gesneden
400gramkipfilet,in stukjes gesneden
100gramchampignonsin schijfjes gesneden
korianderfacultatief
Instructies
Doe de kokosnoot melk, gember, citroensap, vissaus, chilli en citroengras in de mengbeker.Stel TM in: 5+ min / 100 ºC /omgekeerd draaien / snelheid 2.Het is wel belangrijk dat de ingestelde temperatuur van 100 graden bereikt wordt. Verleng desnoods de tijd tot de vloeistof die temperatuur bereikt heeft. Blijf ook in de buurt want er is mogelijks gevaar voor overkoken. Stop de Thermomix in dit geval onmiddellijk en hervat na enige seconden. Zie ook de notitie hieronder.
Doe de gesneden kip in het kookmandje en plaats het kookmandje in de mengbeker. Stel TM in: 10+ min / 100 ºC /omgekeerd draaien / snelheid 2.
Voeg de champignons toe aan het kookmandje. Meng goed dooreen alvorens het deksel terug te plaatsen.Stel TM in: 5 min /100 ºC /omgekeerd draaien / snelheid 2.
Controleer of de kip gaar is en doe de kip en champignons in een serveerschaal.
Neem het kookmandje en giet de soep door het mandje (die nu fungeert als zeef) bij de kip en champignons.