Been de kippendijen uit en snij in hapklare stukjes. Snij ook de lente-ui in stukjes die even lang zijn als de stukjes vlees breed zijn.
Verwarm uw houtskoolbarbecue tot de sintels warm zijn. Bij gebruik van een kamado verwarm die tot 260 graden.
Rijg een stuk kippendij, gevolgd door een stukje lente-ui, op de spiesen. Herhaal dit twee keer en eindig met een stuk kip.
Dompel uw kippespiesjes onder in de teriyaki saus en leg ze op de grill. Pas op dat het niet aanbrandt. Het is de bedoeling om de de saus te laten kleuren en karamelliseren.
Dompel de spiezen opnieuw in de saus en leg de spiesen nu omgekeerd op de grill.
Herhaal dit drie keer om een geweldig glazuur op de spiesen te krijgen.
Breng op smaak met shichimi peper en serveer.
Uitrusting
Kamado
Notities
De kant en klaar te kopen flesjes teriyakisaus zijn superhandig. Voor wie liever zelf de saus maakt, dat kan ook en is heel eenvoudig: Meng 3 eetlepels sojasaus, 3 eetlepels sake, 3 eetlepels mirin en 1 eetlepel suiker in een pannetje en verwarm dit even om de suiker op te lossen. Laat dan afkoelen.In plaats van kip kan er uiteraard ook runds- of varkensvlees gebruikt worden.