Doe de melk in een steelpannetje. Verwarm tot aan het kookpunt. Zet het vuur dan uit.
Doe de suiker bij de eierdooiers en klop dit op tot het mengsel wit ziet.
Zet het eiermengsel op een zacht vuurtje en voeg nu al roerende scheutje voor scheutje de nog warme melk aan het eierdooiermengsel toe. Roer verder al la nappe: Dit wil zeggen tot het mengsel aan de achterkant van een houten lepel blijft plakken en je er met je vinger een streep in kunt trekken die niet doorloopt.
Roer nu de rode bonen pasta door het melk-ei-mengsel.
Zet nu het melk-ei-mengsel in een ijsbad en laat afkoelen tot 4 graden. Klop ondertussen de slagroom op. Dus niet helemaal stijf. Spatel wanneer het eiermengsel voldoende koud is de half opgeklopte slagroom erdoor en giet het in een draaiende ijsmachine. Nog beter is het om het eiermengsel minstens 12 uur in de koelkast te bewaren alvorens af te draaien in de ijsmachine
Voor de rode bonen pasta
Doe de avond voordien de bonen in een grote kom en zet ze ruim onder water. Laat ze de hele nacht weken (minimaal 8 uur).
Giet het water af van de bonen, maar bewaar het vocht.
Doe de bonen in een pan met ongeveer een halve liter van het weekvocht. Vul eventueel aan met water uit de kraan.
Breng de bonen aan de kook met het deksel op de pan en laat dan 1 uur zachtjes koken. Roer af en toe. Controleer geregeld of de bonen nog onder water staan en voeg eventueel een beetje toe. Zorg dat de bonen na 40 minuten nog net allemaal onder water staan en voeg daarna geen water meer toe.
Wanneer de bonen zacht zijn en sommigen al stuk beginnen te gaan, zet je het vuur uit. Doe de bonen met het restje kookvocht in een blender. Voeg suiker, zout en olie toe. Blend kort tot je de gewenste consistentie hebt.