Schil de sjalotten en snij in twee. Schil ook de asperges met een dunschiller en snij eventueel de houtachtige uiteinden af. Snij de koppen af en plaats ze in de Varomaschaal. Snij de resterende stengels grofweg in stukken. Was de tuinkers, laat ze goed uitlekken en snij de plantjes af van het matje.
Doe de sjalotten in de mengkom, zet de maatbeker erop en hak:Stel TM in: 5 seconden / snelheid 5
Duw met een spatel de sjalotten naar beneden, voeg de kokosolie toe en bak de sjalotten .Stel TM in: 3+ minuten / 100 ° / snelheid 1
Giet de bouillon in de mengkom en voeg de aspergestukken toe. Zet de Varomaschaal met de aspergekoppen op de mengbeker en kook:Stel TM in: 20+ minuten vanaf 100° / Varoma / snelheid 0,5
Verwijder de Varomaschaal en leg deze aan de kant.
Pureer de soep:Stel TM in: 1 minuut / snelheid 8
Voeg de amandeldrink toe aan de soep en roerStel TM in: 10 seconden / snelheid 3
Kruid de soep met zout, peper en citroensap.
Verdeel in vier borden, plaats de aspergekoppen in het midden en bestrooi ze met tuinkers.
Vergeet zeker niet om rekening te houden met het feit dat in de stap 4 de tijd pas begint te lopen wanneer er een temperatuur van 100 graden bereikt is.