Go Back
+ servings

Langzame Uiensoep uit Slowcooker

Passieve tijd9 uur
Totale tijd9 uur 30 min
Gang: Soep
Keuken: Frans
Porties: 8 personen
Calorieën: 263kcal

Ingrediënten

Voor de Soep

  • 1,5 kilo uien in dunne halve ringen
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 3 verse laurierblaadjes
  • 4 knoflookteentjes gehakt
  • 1 eetlepel gedroogde tijm
  • 50 gram boter
  • 4 runderbouillonblokjes
  • 2 liter kokend water
  • 2 el ketjap manis
  • Zout en peper
  • 8 beschuiten
  • 200 gram gemalen kaas gruyere of emmentaler

Instructies

Voor de Soep

  • Zet de uien met de boter, knoflook en suiker vijf uur op de stand <LOW>.
  • Voeg vervolgens de rest van de ingrediënten toe en laat de soep nog vier uur op <HIGH> staan.

Voor de kaasbeschuit

  • Neem een ovenplaat en leg er een vel bakpapier op.  Schik de beschuiten op de ovenplaat en leg op elk exemplaar een royale portie gemalen kaas.
  • Plaats de kaasbeschuiten ongeveer 4 minuten onder de ovengrill. Zodra de kaas gesmolten is, zijn ze klaar. Een korstje hoeft niet.

Afwerking

  • Schep de soep uit in kommetjes en leg de kaasbeschuit er bovenop.

Uitrusting

Notities

Je kunt eventueel met een staafmixer even door de soep gaan als je een meer gebonden soep wenst.

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 263kcal | Koolhydraten: 23g | Eiwit: 11g | Vet: 13g
4.29 van 14 stemmen