Hou ongeveer 100 gram champignons apart.Doe de overige champignons in de mengbeker en hak:Stel TM in: 10 sec / snelheid 4. Doe de champignons uit de mengbeker en bewaar in een kommetje
Reinig de preistengels en snij ze in grove stukken. Doe ze in de mengbeker.Hak de prei fijn:Stel TM in: 10 sec / snelheid 4.
Schraap de prei naar beneden en doe de helft van de boter in de mengbeker en stoof aan. Stel TM in: 4+ min/95°/snelheid 1. Doe de prei bij de champignons in het kommetje.
Doe de overige boter in de mengbeker van de Thermomix.Stel TM in: 4+ minuten / 100 graden / snelheid 1.
Voeg de melk, kerrie en het bouillontablet bij de roux toe.Stel TM in: 9+ minuten / 100 graden / snelheid 4.
Snij de apart gehouden champignons in schijfjes.Voeg de prei en alle champignons toe aan de mengbeker en stoof nog even verder: Stel TM in: 3+ min/100°/snelheid 1.
Kruid de soep af met peper en zout en serveer de warme soep met wat gehakte peterselie of kervel.