Ga terug
+ servings

Steaksaus a la maison Tania uit Thermomix

Totale tijd40 minuten
Gang: Saus en Dressing
Keuken: Belgisch
Porties: 4 porties
Calorieën: 299kcal

Ingrediënten

  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 20 gram boter
  • 1 rode paprika
  • 10 champignons
  • 250 gram room
  • 80 gram witte martini
  • 40 gram tomatenpuree
  • 20 gram ketchup
  • 1 rundsbouillonblokje
  • Peper
  • Zout
  • Piment d’esplette

Instructies

  • Schil de paprika met een dunschiller en snij vervolgens in de lengte in heel dunne reepjes. Verwijder de steeltjes van de champignons en snij ider hoedje eerst in twee en dan dwars in halve schijfjes.
  • Pel de sjalot en de knoflook, doe ze in de maatbeker en hak:
    Stel TM in: 5 seconden/ snelheid 5
  • Spatel naar beneden, voeg boter toe en stoof:
    Stel TM in: 3+ minuten / 100° / snelheid 1
  • Voeg de paprika, champignons en bouillon toe en stoof
    Stel TM in: 3+ minuten / 100° /linksdraaiend & snelheid 1
  • Voeg de overige ingrediënten toe en laat inkoken (zonder maatbeker)
    Stel TM in: 10+ minuten / 100° /linksdraaiend & snelheid 1
  • Voeg naar smaak peper, zout en piment d’esplette toe.
    Stel TM in: 20 seconden / 100° /linksdraaiend & snelheid 1

Uitrusting

Notities

Heb je liever een iets dikkere saus, dan nog wat verder laten inkoken en eventueel wat maïzena toevoegen.

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 299kcal | Koolhydraten: 15g | Eiwit: 4g | Vet: 29g
4 van 12 stemmen