Ga terug
+ servings

Pizzasaus volgens Marc Vetri

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Porties: 6 pizza's
Calorieën: 46kcal

Ingrediënten

  • 400 gram tomaten uit blik
  • 20 gram extra vergine olijfolie
  • 10 gram verse basilicumbladeren
  • 3 gram kosher zout

Instructies

  • Giet alles in een blenderpot. Gebruik een staafmixer om alles net zo lang te mengen tot het een beetje brokkelig is. Korte pulsen zijn het beste omdat overblenden deze saus dun kan maken.
  • Gebruik de saus direct of zet hem in de koelkast voor 4 tot 5 dagen.

Uitrusting

Mixer

Notities

Wanneer je geen pitjes van de tomaten in je saus wil moet je de tomaten door een passe-vite halen ipv de blender te gebruiken. Hak in dit geval de basilicumblaadjes fijn alvorens te zeven.

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 46kcal | Vet: 3g
5 van 2 stemmen