Ga terug
+ servings

Trofie met gegrilde courgettes, worst en pesto van pistachenoten

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd20 minuten
Gang: Pasta
Keuken: Italiaans
Porties: 2 personen
Calorieën: 784kcal

Ingrediënten

  • 200 gram courgette
  • 200 gram chipolata worst , bij voorkeur met venkel
  • 10 gram olijfolie
  • 100 gram pesto van pistachenoten
  • 250 gram trofie ,bij voorkeur verse
  • zout
  • peper

Instructies

Voorbereiding

  • Schik de courgette met een dunschiller en snij in plakjes van enkele millimeters. Bestrijk met olijfolie. Verwarm een grillpan en leg de plakes courgette met de met olie bestreken kant op de pan wanneer die voldoende heet is. Laat enkele minuten bakken tot de grilstrepen goed zichtbaar zijn. Strijk ondertussen de plakjes in met olijfolie en draai om. Gril opnieuw enkel minuten en haal ze dan uit de pan. Snij ze in twee of vier delen.
  • Bak ook de chipolata worstjes aan in de grilpan.

Afwerking

  • Breng een kom met water aan de kook en doe er wat zout in wanneer het water kookt. Doe er dan wat zout bij en de pasta. Kook zolang als aangegeven op de verpakking.
  • Neem ongeveer 20 cl kookwater van de pasta in een kommetje alvorens de pasta af te gieten.
  • Doe de pesto in kom en doe er het kookwater bij. Roer goed dooreen.
  • Doe dan de pasta bij de pasta bij de pesto en roer goed dooreen.
  • Doe ook de chipolata en de courgetes bij de pasta en verwarm even verder.
  • Kruid af met peper en zout en dien op. Versier eventueel met wat basilicumblaadjes.

Voedingswaarden per Portie

Serving: 1portie | Calorieën: 784kcal | Koolhydraten: 74g | Eiwit: 30g | Vet: 39g
5 van 1 stem