Go Back
+ servings

Rode Linzen Curry

Totale tijd30 min
Gang: Bijgerecht
Keuken: Indiaas
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 150 gram droge rode linzen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 20 gram olijfolie
  • 0,5 theelepel gemberpoeder
  • 1 eetlepel currypoeder
  • 1 groentebouillonblokje
  • 70 gram tomatenpuree
  • 50 cl water

Instructies

  • Pel de ui en en snij in vier delen. Pel ook de knoflook.
  • Doe de ui en knoflook in de mengbeker en mix:
    Stel TM in: 5 seconden / snelheid 5
  • Doe de olie in de mengbeker en sauteer:
    Stel TM in: 3+ minuten / snelheid 1
  • Doe het currypoeder en de gemberpoeder in de mengbeker, alsook de tomatenpuree en het bouillonblokje.
    Stel TM in: 30 seconden / snelheid 1
  • Doe nu water in de mengbeker en en doe ook de linzen erbij.
    Stel TM in: 10+ minuten / 100 °/ snelheid 1 en omgekeerd draaien

Uitrusting

5 van 1 stem