Ga terug
+ servings

Griekse Ovenschotel met Halloumi

Griekse Ovenschotel met Halloumi
Passieve Tijd30 minuten
Totale tijd45 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Grieks
Porties: 5 personen
Calorieën: 454kcal

Ingrediënten

  • 300 gram orzo (Griekse pasta)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 gram courgette
  • 300 gram aubergine
  • 690 ml passata
  • 250 gram halloumi
  • Provencaalse kruiden
  • 30 gram olijfolie
  • Peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Kook de orzo gaar, volg de instructies op de verpakking.
  • Snipper de ui en de look.
  • Snij de courgette en aubergine in blokjes.
  • Verhit wat olijfolie in een diepe pan of wok.
  • Bak de ui glazig.
  • Voeg de look en de blokjes courgette en aubergine toe.
  • Laat enkele minuten roerbakken.
  • Kruid met Provencaalse kruiden, peper en zout
  • Voeg de passata toe en laat de saus verder sudderen op een zacht vuurtje.
  • Vet een ruime ovenschotel in met de olijfolie.
  • Meng de orzo onder de saus en schep in de ovenschotel.
  • Snij de halloumi in plakjes.
  • Verdeel de halloumi over de orzo.
  • Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Uitrusting

Oven

Voedingswaarden per Portie

Serving: 1portie | Calorieën: 454kcal | Koolhydraten: 48g | Eiwit: 21g | Vet: 19g | Suiker: 21g
4.24 van 13 stemmen