Ga terug
+ servings

Tomatensoep uit Thermomix

Tomatensoep uit Thermomix op basis van verse tomaten
Totale tijd45 minuten
Gang: Soep
Keuken: Belgisch
Porties: 4 personen
Calorieën: 207kcal

Ingrediënten

  • 200 gram tomaten
  • 125 gram ajuin
  • 20 gram vetstof boter of olie
  • 125 gram wortelen
  • 0.5 knoflookteentje
  • 60 gram tomatenconcentraat
  • 2 bouillonblokjes, groenten of kip
  • 1 liter warm water
  • zout
  • peper
  • paprikapoeder
  • curry
  • 1 tomaat; facultatief, als garnering

Instructies

  • Schil de uien en snij vervolgens in 4 stukken. Pel het knoflookteentje. Doe de ui en de knoflook dan in de mengkom van de Thermomix en hak fijn:
    Stel TM in: 5 seconden / snelheid 5
  • Duw met de spatel de ui en knoflook naar beneden en voeg er de vetstof aan toe.
    Stel TM in: 3+ minuten / 100 ° / snelheid 1,5
  • Snij de verse tomaten grof (je hoeft ze niet te pellen). Schil de wortelen en snij in grote stukken. Doe de wortelen, tomaten, het tomatenconcentraat en de bouillonblokjes in de mengbeker.
    Stel TM in: 5 seconden / snelheid 5
  • Voeg het warm water toe.
    Stel TM in: 12+ minuten / 100° / snelheid 1
  • Pureer vervolgens de soep:
    Stel TM in: 2 minuten / snelheid 10
  • Breng de soep op smaak met zout, peper, curry en paprikapoeder. Voeg eventueel nog wat water toe als de soep te dik is.
    Stel TM in: 2+ minuten / 90 ° / snelheid 1

Uitrusting

Notities

Wanneer de soep klaar is kun je er, als garnering, nog kleine blokjes tomaat aan toevoegen.

Voedingswaarden per Portie

Serving: 1portie | Calorieën: 207kcal | Koolhydraten: 30g | Eiwit: 8g | Vet: 7g
3.60 van 27 stemmen