Ga terug
+ servings

CGK-Siroop

Siroop op basis van Citroen, Gember en Kurkuma
Totale tijd30 minuten
Gang: dranken en sapjes
Keuken: Belgisch
Porties: 8 porties van 60 gram
Calorieën: 18kcal

Ingrediënten

  • 100 gram verse kurkuma
  • 150 gram verse gember
  • 2 citroenen
  • 10 cl water
  • 100 gram suiker

Instructies

  • Schil de kurkuma en gember met een dunschiller.
  • Snij de schil af van de citroenen en snij in stukken.
  • Doe alle ingrediënten in je slowjuicer/
  • Vermeng de suiker met het water in een pannetje en breng aan de kook. Laat zachtjes koken tot alle suiker opgelost is. Laat dan afkoelen
  • Giet het vruchtensap en de suikersiroop in een flesje. Dit bewaart wel enkele weken in de koelkast.

Uitrusting

Slowjuicer

Notities

  • Draag keukenhandschoenen bij het schillen van de kurkuma. De specerij geeft een oranje kleur af die je maar moeilijk van je handen krijgt.
  • Heb je (nog) geen slowjuicer? Gebruik dan een mixer/blender en een zeef!

Voedingswaarden per Portie

Serving: 10gram | Calorieën: 18kcal | Koolhydraten: 3.7g | Eiwit: 0.2g | Vet: 0.2g
5 van 3 stemmen