CGK-Siroop
Siroop op basis van Citroen, Gember en Kurkuma
Totale tijd30 minuten min
Gang: dranken en sapjes
Keuken: Belgisch
Porties: 8 porties van 60 gram
Calorieën: 18kcal
- 100 gram verse kurkuma
- 150 gram verse gember
- 2 citroenen
- 10 cl water
- 100 gram suiker
Schil de kurkuma en gember met een dunschiller.
Snij de schil af van de citroenen en snij in stukken.
Doe alle ingrediënten in je slowjuicer/
Vermeng de suiker met het water in een pannetje en breng aan de kook. Laat zachtjes koken tot alle suiker opgelost is. Laat dan afkoelen
Giet het vruchtensap en de suikersiroop in een flesje. Dit bewaart wel enkele weken in de koelkast.
- Draag keukenhandschoenen bij het schillen van de kurkuma. De specerij geeft een oranje kleur af die je maar moeilijk van je handen krijgt.
- Heb je (nog) geen slowjuicer? Gebruik dan een mixer/blender en een zeef!
Serving: 10gram | Calorieën: 18kcal | Koolhydraten: 3.7g | Eiwit: 0.2g | Vet: 0.2g