Brand de rode paprika's met een gasbrander tot ze zwart zijn. Bij gebrek aan een gasbrander kun je ze ook roosteren boven de vlam van je gasvuur indien je kookt met gas. Een ander alternatief is om de paprika's onder de grill van je oven te plaatsen.
Laat ze afkoelen en verwijder dan de stengels, de zaadlijsten en de zaadjes.
Verwarm het waterbad voor tot 85°C.
Snij de schil af van de wortels met een dunschiller en snij de wortels in kleine blokjes. Snij de nerven van de selder af met een dunschiller en snij ook in stukjes. Pel tenslotte de ui en de knoflook en snij in snippers. Snij ook de paprika in stukjes.Doe dan al deze groenten in een plastic zak (of meerdere)met behulp van de dompelmethode of een vacuümsluitmachine en zorg ervoor dat ze een enkele laag vormen.
Dompel de zak(ken) onder in het waterbad en laat 1 uur koken.
Doe nu de gekookte groenten in een grote pot met de resterende ingrediënten, behalve de rode chilivlokken en de koriander. Kook gedurende 10 minuten.
Verwerk tot een gladde massa met een staafmixer.
Serveer met zout en peper naar smaak.
Garneer met rode chilivlokken en koriander (tenzij je geen koriander lust natuurlijk).
Voor wie een Thermomix heeft raad ik aan de soep gedurende 1 minuut aan snelheid 10 te mixen. Dan bekom je werkelijk een heerlijke gladde soep. Door te mixen met mijn Bamix handmixer slaag ik er niet in dergelijke fijne consistentie te verkrijgen.