Vul het waterbad met water. Stel de temperatuur van het warmwaterbad in op 84,5°.
Schil en snij de pompoen en de appels in blokjes van 2 cm.
Plaats de pompoen en de appels in een voedselveilige zak(jen) en sluit de zak vacuüm af.
Plaats de zak in het waterbad en kook sous vide gedurende anderhalf uur aan 84,5°.
Smelt de boter in een middelgrote koekenpan of pan op middelhoog vuur en bak de ui en knoflook tot ze doorzichtig zijn en beginnen te karamelliseren. Dit duurt ongeveer 10 minuten.
Haal de pompoen en de appels uit het waterbad en giet ze in een hoge kom. Voeg de gekookte ui en knoflook, de kippenbouillon en zout toe.
Rasp de gember fijn en voeg ook toe.
Breng aan de kook. Wanneer het kookt, draai dan het vuur uit en mix tot een gladde massa. Als je een dunnere soep wenst, voeg dan wat meer water of kippenbouillon toe.
Schep de soep op in soepkommen en werk af met granaatappelpitten, pompoenpitten, verse peterselie en versgemalen zwarte peper.