Westvlaamse Nieuwjaarslukken
Nieuwjaarslukken naar een recept van mémé Poperinge
Bereidingstijd14 uur uur
Rusttijd12 uur uur
Gang: Nagerecht
Keuken: Belgisch
Porties: 40 lukken van 25 gram
Calorieën: 113kcal
- 500 gram bloem
- 250 gram boter
- 250 gram gries- of fijne suiker
- 2 eieren
- 3 cl cognac
- 1 snuifje zout
Smelt de boter op een zacht vuurtje. Meng de suiker onder de boter en roer goed tot de suiker helemaal opgelost is.
Doe dan alle overige ingrediënten bij de gesmolten boter en roer goed dooreen. Kneed tot je een gladde massa bekomen hebt.
Dek het beslag af met plasticfolie en laat dit 1 nacht rusten, bij voorkeur op keldertemperatuur (zeker niet in de frigo).
Maak van het wafelbeslag cilindertjes die breder zijn in het midden dan aan de uiteinden van ongeveer 25 gram.
Zet het wafelijzer op de hoogste stand en bak tot de wafeltjes krokant zijn en licht bruin zien (Bij mij duurt dit 2 minuten 20 seconden).
Calorieën: 113kcal | Koolhydraten: 14.4g | Eiwit: 1.6g | Vet: 5.3g