Ga terug
+ servings

Westvlaamse Nieuwjaarslukken

Nieuwjaarslukken naar een recept van mémé Poperinge
Bereidingstijd14 uur
Rusttijd12 uur
Gang: Nagerecht
Keuken: Belgisch
Porties: 40 lukken van 25 gram
Calorieën: 113kcal

Ingrediënten

  • 500 gram bloem
  • 250 gram boter
  • 250 gram gries- of fijne suiker
  • 2 eieren
  • 3 cl cognac
  • 1 snuifje zout

Instructies

  • Smelt de boter op een zacht vuurtje. Meng de suiker onder de boter en roer goed tot de suiker helemaal opgelost is.
  • Doe dan alle overige ingrediënten bij de gesmolten boter en roer goed dooreen. Kneed tot je een gladde massa bekomen hebt.
  • Dek het beslag af met plasticfolie en laat dit 1 nacht rusten, bij voorkeur op keldertemperatuur (zeker niet in de frigo).
  • Maak van het wafelbeslag cilindertjes die breder zijn in het midden dan aan de uiteinden van ongeveer 25 gram.
  • Zet het wafelijzer op de hoogste stand en bak tot de wafeltjes krokant zijn en licht bruin zien (Bij mij duurt dit 2 minuten 20 seconden).

Uitrusting

Wafelijzer

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 113kcal | Koolhydraten: 14.4g | Eiwit: 1.6g | Vet: 5.3g
4.55 van 20 stemmen