Snij de kip in grote stukken (Wij verdelen een kip in de 2 borsten, de rug, de vleugels en de billen). Verwijder het vel van de kip.
Maak de prei schoon. Snij het bovenste deel van het groen eraf en snij dan in de lengte in vier. Snij dan dwars op de stengel in kleine stukjes. Was grondig want prei bevat veel aarde.
Doe de blaadjes van enkele selderijstengels af en snij zeer fijn. Haal dan de draden van de selderstengels af met een dunschiller. Snij iedere stengel nu in de lengte in twee of drie stroken en snij dan in kleine stukjes. Was ook deze.
Schil de wortelen en snij dan ook in stukjes.
Pel nu de uien en snij die ook in kleine stukjes.
Doe de kip, de prei, de wortel, de selder, de ui en de laurier in de hogedrukpot.
Doe ook het water in de pot en zet op het vuur. Wanneer de stoom ontsnapt, laat je nog 45 minuten koken onder hoge druk.
Laat de soep dan minstens 12 uur staan.
Doe de kip uit de kom en trek het vlees uiteen in dunne draadjes (zoals je pulled pork zou maken).
Kruid de soep af met peper en zout. Voor de liefhebbers eventueel ook een beetje currypoeder gebruiken.
Giet de soep in tassen of borden en werk af met stukjes kip.