Ga terug
+ servings

Drie keer gekookte Frieten

Totale tijd2 uur
Gang: Bijgerecht
Keuken: Belgisch, Modernistisch
Porties: 4 personen
Calorieën: 327kcal

Ingrediënten

  • 1,25 kg bloemige aardappelen, geschild
  • zeezout

Instructies

  • Was de aardappelen en snijd ze in rechthoekige blokken en vervolgens in frieten van 1 cm dik.
  • Doe de frieten in een kom met koud water gedurende 10 minuten, waarbij je het water twee keer ververst om een deel van het zetmeel af te spoelen. Laat ze goed uitlekken.
  • Breng een grote pot water aan de kook en voeg de frieten toe. Breng terug aan de kook. Kook dan de frieten vanaf dat ogenblik zeer zachtjes gedurende 10 minuten. Haal de frieten met een schuimspaan uit het water en plaats ze op een koelrekje boven een braadslede. Laat het geheel drogen en plaats het in de koelkast gedurende minstens 20 minuten, tot de frieten afgekoeld zijn.
  • Verhit de bij voorkeur arachideolie in een frituurpan tot 130°C en dompel de frieten onder in de frituurpan. Na een tijdje zullen ze er droger uitzien. Laat ze helemaal niet bruin worden. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Laat ze uitlekken, laat ze afkoelen en zet ze dan opnieuw 20 minuten terug op een rooster in de koelkast.
  • Voor de tweede frituurfase verhit u het frituurvet tot 180°C . Dompel de frieten onder en kook ze goudbruin. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Heb geduld om een echt knapperige friet te krijgen. Giet af en breng op smaak met zout. Onmiddellijk opdienen.

Uitrusting

Frituurketel

Voedingswaarden per Portie

Serving: 100gram | Calorieën: 327kcal | Koolhydraten: 40g | Eiwit: 5g | Vet: 16g
4.67 van 9 stemmen