Meng in een grote kom het lamsgehakt, de aardappelen, de gesnipperde rode ui, het gehakte pepertje, de knoflook-gemberpasta, eventueel de koriander en zout naar smaak.
Maak er nu 40 balletjes van. Leg ze op een licht ingeoliede bakplaat.
Plaats de gehaktballetjes vervolgens 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Voor de saus
Nadat je de balletjes in de oven gedaan hebt kun je beginnen met de saus: Giet de olie of ghee in de slowcooker. Voeg de tomatenpuree, de passata, alle droge specerijen, 1 theelepel zout en de knoflook-gemberpasta toe. Dek af met een deksel en zet de slowcooker op Hoog.
Roer na 15 minuten, wanneer de balletjes gaar zijn, de tomatensaus goed dooreen. Doe dan de gehaktballetjes bij de saus in de slowcooker. Dek af en laat 45 minuten koken op Hoog.
Voeg de room toe, roer, dek af en laat nog 30 minuten koken op Hoog.
Schep de gehaktballetjes voorzichtig op een serveerschotel. Sprenkel de saus erover. Als de saus te dun is, laat hem dan op het fornuis in een pan op zeer hoog vuur inkoken. Serveer warm.