Verwarm de oven op 180°C. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes ter grootte van een kikkererwt. Leg deze op een bakplaat en besprenkel met de helft van de olie, peper en zout. Rooster in 15 minuten gaar.
Snipper de ui en de knoflook. Schil de rode paprika en snij die ook in kleine stukjes. Doe de olie in een pot en fruit deze groenten aan gedurende ongeveer 5 minuten.
Voeg de komijn, paprikapoeder en ras el hanout toe. Voeg de gepelde tomaten toe en laat 15 minuten zachtjes sudderen.
Voeg de spinazie, waarvan je de steeltjes verwijderd hebt, beetje bij beetje toe en laat slinken. Breng het mengsel op smaak met peper en zout en de peterselie.
Schep dan de geroosterde zoete aardappel er doorheen samen met de kikkererwten. Zet van het vuur af.
Afwerking in Pan
Doe per persoon ongeveer 330 gram van de groenten mengeling in een pan en verwarm.
Maak nu een kuiltje(s) en breek er per persoon een ei (of meer) in. Laat het ei stollen tot de gewenste hardheid. Garneer de shakshuka met blokjes avocado en feta.
Afwerking in Microgolfoven aan 1000 Watt
Doe voor één persoon ongeveer 330 gram van de groenten mengeling in een vuurvast schoteltje. Maak nu een kuiltje en breek er één ei in. Verwarm gedurende ongeveer 5 minuten.
Garneer de shakshuka met blokjes avocado en feta.
Afwerking in pan en microgolfoven
Doe voor één persoon ongeveer 330 gram van de groenten mengeling in een vuurvast schoteltje. Verwarm gedurende ongeveer 4 minuten.
Doe twee minuten nadat je de microgolf gestart hebt een pan op het vuur met een beetje boter en bak een spiegelei. Doe nog voor het ei volledig gaar is de groenten mengeling in de pan en bak nig even verder. Laat het ei stollen tot de gewenste hardheid. Garneer de shakshuka met blokjes avocado en feta.