Ga terug
+ servings

Butter Chicken uit Slowcooker

Butter Chicken bereid in een Slowcooker
Passieve Tijd5 uur
Totale tijd6 uur
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indiaas
Trefwoord: Butter Chicken, slowcooker
Porties: 6 personen
Calorieën: 916kcal

Ingrediënten

  • 900 gram kippendijen
  • 60 gram boter

Voor de Marinade

  • 200 gram Griekse yoghurt
  • 3 theelepels garam masala
  • 1,5 theelepel gemalen koriander
  • 1,5 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel chilipoeder, of meer of minder naar smaak
  • 1,5 theelepel zout

Voor de saus

  • 90 gram boter
  • 500 gram passata
  • 1 theelepel chilipoeder, of meer of minder naar smaak
  • 1 theelepel garam masala
  • 300 gram kokoscreme
  • zout en peper

Instructies

  • Verwijder het vel en de benen van de kippendijen en snij het vlees in blokjes
  • Meng alle ingrediënten voor de marinade door elkaar.
  • Voeg de kip toe aan de marinade en roer goed door.
  • Zet dit voor een hele nacht in de koelkast.
  • Haal na een nacht marineren in de koelkast het vlees uit de marinade. Verwijder de marinade van het vlees zo goed en kwaad als je kunt. Smelt dan de boter in een braadpan en voeg de kippendijen toe als de boter warm is.
  • Bak ongeveer 5 minuten en leg het daarna in de slowcooker, zet deze op low.
  • Bereid nu de saus: Smelt de boter in de braadpan, maar laat dit niet bruin worden.
  • Voeg de passata en kokoscrème toe.
  • Voeg de kruiden toe en het zout en de peper.
  • Kook ongeveer 5 minuten en doe het daarna bij de kip in de slowcooker
  • Laat 5 uur op low garen.

Uitrusting

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 916kcal | Koolhydraten: 8g | Eiwit: 29g | Vet: 85g
4.19 van 53 stemmen