Begin met het maken van de koekbodem. Doe de boter, suiker en bloem in een kom en meng met je handen tot tot een mooi glad deeg. Bekleed (eventueel) je bakvorm met bakpapier, en verdeel het deeg gelijkmatig over de bodem
Bak de koekbodem in 25 minuten op 180 °C.
Voor de citroenlaag
Terwijl de koekbodem in de oven staat, kun je gelijk verder met de citroenlaag. Rasp de citroenen er pers het sap eruit. Doe nu de geraspte schil, het citroensap en de overige ingrediënten in een kom en roer met een garde tot de suiker is opgelost. Laat het mengsel nu rusten tot de koekbodem klaar is.
Haal de bodem uit de oven en giet het citroenmengsel er overheen. Schuif de bakvorm weer terug in de oven.
Bak de lemon bars in 20-25 minuten op 180 °C. De citroenlaag moet stevig zijn, maar niet keihard.
Afwerking
Laat de citroenkoek helemaal afkoelen voordat je hem in blokjes snijdt. Strooi er voor serveren nog wat poedersuiker overheen, zo zien ze er gelijk een stuk mooier uit.
Uitrusting
Bakvorm van ongeveer 20x30 cm
Oven
Notities
Je kunt deze lemonbars een viertal dagen in de koelkast bewaren.