Ga terug
+ servings

Rabarber, sinaasappel, anijs en honingsiroop

Rabarber, sinaasappel, anijs en honingsiroop bereid in een Thermomix
Bereidingstijd20 minuten
passieve Tijd1 uur
Totale tijd1 uur 20 minuten
Gang: dranken en sapjes
Keuken: Brits
Trefwoord: Siroop, Thermomix
Porties: 10 Porties 10 cl
Calorieën: 110kcal

Ingrediënten

  • 6 Gekuiste rabarberstengels van 100 gram
  • 2 sinaasappels
  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 3 stukken steranijs (of rozemarijn)
  • 75 gram vloeibare honing

Instructies

  • Maak de rabarberstengels proper. Snij dan de stengel in stukjes van 2 tot 3 cm.
  • Rasp de schil van de sinaasappels en pers ook het sap eruit.
  • Doe de rabarber samen met de sinaasappelschil en het sap, de suiker, de steranijs (of rozemarijn) en de honing in de mengbeker van de Thermomix. Voeg ook 500 ml water toe.
  • Breng nu aan de kook
    Stel TM in: 8+ min / 100 ° / Snelheid 1
  • Laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Zet een zeef boven een grote kan en bekleed die met een stuk schone neteldoek of dunne katoenen doek. Giet het afgekoelde mengsel in de beklede zeef en laat de vloeistof er vanzelf door druppelen of pak de doek op en knijp er voorzichtig in om elke laatste druppel eruit te persen.

Uitrusting

Notities

Voor wie geen Themomix heeft kan de stappen 3 en 4 van hierboven vervangen door de volgende twee stappen:
Doe de rabarber in een grote pan met een zware bodem, samen met de sinaasappelschil en het sap, de suiker, de steranijs en de honing. Voeg 500 ml water toe aan de pan.
Zet de pan op een matig vuur en breng het zachtjes aan de kook, terwijl u een of twee keer roert om de rabarber een beetje te laten breken. Laat 6-8 minuten zachtjes koken, of tot de rabarber tot pulp is gekomen en alles heerlijk geurig ruikt. Zet het vuur uit. 

Voedingswaarden per Portie

Serving: 110 cl | Calorieën: 110kcal | Koolhydraten: 27g | Suiker: 26g
4.50 van 2 stemmen