Maak de rabarberstengels proper. Snij dan de stengel in stukjes van 2 tot 3 cm.
Rasp de schil van de sinaasappels en pers ook het sap eruit.
Doe de rabarber samen met de sinaasappelschil en het sap, de suiker, de steranijs (of rozemarijn) en de honing in de mengbeker van de Thermomix. Voeg ook 500 ml water toe.
Breng nu aan de kookStel TM in: 8+ min / 100 ° / Snelheid 1
Laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur.
Zet een zeef boven een grote kan en bekleed die met een stuk schone neteldoek of dunne katoenen doek. Giet het afgekoelde mengsel in de beklede zeef en laat de vloeistof er vanzelf door druppelen of pak de doek op en knijp er voorzichtig in om elke laatste druppel eruit te persen.
Voor wie geen Themomix heeft kan de stappen 3 en 4 van hierboven vervangen door de volgende twee stappen:Doe de rabarber in een grote pan met een zware bodem, samen met de sinaasappelschil en het sap, de suiker, de steranijs en de honing. Voeg 500 ml water toe aan de pan.Zet de pan op een matig vuur en breng het zachtjes aan de kook, terwijl u een of twee keer roert om de rabarber een beetje te laten breken. Laat 6-8 minuten zachtjes koken, of tot de rabarber tot pulp is gekomen en alles heerlijk geurig ruikt. Zet het vuur uit.