Schil de komkommer en snij hem in de lengte door. Haal de pitjes eruit.
Snij de komkommer in stukken van anderhalve cm en doe hem in de mengkom. Stel TM in: 4 sec / snelheid 4.Spatel de komkommer naar beneden mix nogmaals:Stel TM in: 4 sec / snelheid 5.
Giet de komkommer over in zeef of vergiet en laat 30 minuten uitlekken op een frisse plaats.
Doe de knoflookteentjes en de muntblaadjes in de beker en hak: Stel TM in: 3 sec / snelheid 7. Spatel de blaadjes naar beneden en herhaal:Stel TM in: 3 sec / snelheid 8.
Knijp nu nog wat extra vocht uit de komkommer uit. Voeg de Griekse yoghurt, het citroensap, het zout en de peper toe. Ook het uitgelekte komkommermengsel toevoegen aan de mengbeker en mengen: Stel TM in: 10 sec / snelheid 2 & linksdraaiend.
Giet over in kommetje dat goed afgesloten kan worden. Roer nog eens flink dooreen en plaats minsten twee uur in koelkast alvorens ervan te eten.