Ga terug

Eenvoudige Caponata

Basic caponata
Totale tijd30 minuten
Gang: Antipasto, Bijgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Caponata

Ingrediënten

  • courgette
  • aubergine
  • paprika
  • ajuin
  • wortelen
  • enkele teentjes knoflook
  • olijfolie
  • peper, zout
  • balsamico-azijn

Instructies

  • Schil de wortels en snij in blokjes. Doe hetzelfde met de aubergine(s). Snij ook de courgette(s) in blokjes. Pel de ui(en) en snij in halve of kwart-ringetjes. Doe eventueel met een dunschiller de pel van de paprika(s), verwijder de zaadlijsten en doe ook in stukjes. Pel de knoflook en versnipper de teentjes.
  • Doe nu alles in een ovenschotel en overgiet met olijfolie. Roer goed dooreen en kruid af met peper en zout.
  • Doe de schotel gedurende ongeveer 25 minuten in een voorverwarmde oven van 220°. Controleer even op voorhand of de groenten al gaar zijn. Pas eventueel de tijd aan.
  • Haal de schaal uit de oven en besprenkel met (goede) balsamico-azijn.

Uitrusting

Oven
5 van 3 stemmen