250gramgeraspte kaas,eventueel wat extra om te gratineren
225mlslagroom
2theelepelsmosterd
1theelepelpaprikapoeder
zout en peper
Instructies
Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken. Doe in kom met koud water en breng aan de kook. Laat dan nog 5 minuten koken en giet hierna af. Doe dan de voorgekookte aardappelen in de slowcooker.
Snij ondertussen de witloof in de lengte in twee, maar snij niet helemaal door. Stop op 3 cm van het stevige einde. Snij dan de stronken dwars in fijne reepjes. Snij de lente-ui in ringetjes. Leg de witloof en lente-ui op de aardappelen in de slowcooker.
Strooi de spek- en hespblokjes over de groenten in de slowcooker.
Doe de slagroom in een kommetje en roer er de mosterd door. Breng op smaak met zout, peper en paprikapoeder. Roer alles even dooreen en giet in de slowcooker.
Roer nu in de slowcooker alles dooreen met een houten lepel.
Sluit de slowcooker. Verwarm het mengsel 1 uur op high en vervolgens nog 2 uren op low. Strooi dan de geraspte kaas over het mengsel en laat nog 1 uur koken op low. Roer dan goed door en dien op.
Om het resultaat iets aantrekkelijker voor te stellen kun je deze schotel gratineren. Giet hiervoor het witloofmengsel in een ovenschotel, strooi wat extra kaas erover en zet een tiental minuten onder de grill.