Ga terug
+ servings

Witloof met hesp en kaas uit de slowcooker

Witloof met hesp en kaas uit de slowcooker
Passieve Tijd4 uur
Totale tijd4 uur 30 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Belgisch
Trefwoord: slowcooker, witloof
Porties: 5 personen
Calorieën: 616kcal

Ingrediënten

  • 1 kg vastkokende aardappelen
  • 1 kg witloof
  • 60 gram lente ui
  • 250 gram hespblokjes
  • 100 gram spekblokjes
  • 250 gram geraspte kaas, eventueel wat extra om te gratineren
  • 225 ml slagroom
  • 2 theelepels mosterd
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • zout en peper

Instructies

  • Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken. Doe in kom met koud water en breng aan de kook. Laat dan nog 5 minuten koken en giet hierna af. Doe dan de voorgekookte aardappelen in de slowcooker.
  • Snij ondertussen de witloof in de lengte in twee, maar snij niet helemaal door. Stop op 3 cm van het stevige einde. Snij dan de stronken dwars in fijne reepjes. Snij de lente-ui in ringetjes. Leg de witloof en lente-ui op de aardappelen in de slowcooker.
  • Strooi de spek- en hespblokjes over de groenten in de slowcooker.
  • Doe de slagroom in een kommetje en roer er de mosterd door. Breng op smaak met zout, peper en paprikapoeder. Roer alles even dooreen en giet in de slowcooker.
  • Roer nu in de slowcooker alles dooreen met een houten lepel.
  • Sluit de slowcooker. Verwarm het mengsel 1 uur op high en vervolgens nog 2 uren op low. Strooi dan de geraspte kaas over het mengsel en laat nog 1 uur koken op low. Roer dan goed door en dien op.

Uitrusting

Notities

Om het resultaat iets aantrekkelijker voor te stellen kun je deze schotel gratineren. Giet hiervoor het witloofmengsel in een ovenschotel, strooi wat extra kaas erover en zet een tiental minuten onder de grill.

Voedingswaarden per Portie

Serving: 1portie | Calorieën: 616kcal | Koolhydraten: 41g | Eiwit: 32g | Vet: 38g
3.90 van 10 stemmen