Ga terug
+ servings

Platvisrolletjes met Witte Wijnsaus en Fijne Groentjes

Platvisrolletjes met Witte Wijnsaus en julienne van worteltjes en prei
Totale tijd40 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Frans
Trefwoord: Vis, Witte wijnsaus
Porties: 4 personen
Calorieën: 404kcal

Ingrediënten

  • 2 zeetongen, of 4 keer zoveel tongrolletjes
  • 2 pladijzen, of 4 keer zoveel filets
  • 1 wortel
  • 0,5 preistengel
  • 1 klontje boter
  • 4 sjalotten
  • 250 ml visfumet of visfonds, zie Visfumet
  • 250 ml witte wijn
  • 150 ml culinaire room
  • peper en zout

Instructies

Voorbereiding

  • Stroop het vel van de tongen door op de staart een dwarse snede te maken en dan het vel van achter naar voor af te trekken. Snij dan de filets los.
  • Snij dan de vier filets los van elke pladijs. Leg dan de filets met het vel naar beneden op een snijplank en snij het vel af.
  • Rol de filets op met de velkant aan de binnenzijde.
  • Snij de wortel in julienne en blancheer. Snij ook de prei in julienne en blancheer.
  • Hak de sjalotten fijn. Doe boter in pan en laat smelten. Voeg dan de sjalotten toe en fruit glazig.
  • Voeg de witte wijn en de visfumet toe en laat tot de helft inkoken.
  • Doe dan de room erbij en laat inkoken tot sausdikte.
  • Zeef de saus en kruid met peper en zout.
  • Doe de groenten bij saus.

Afwerking

  • Doe een bodempje water in een pan en breng aan de kook. Doe dan de visfilets in een stoommandje dat in de pan past. Doe het deksel op de pan en stoom enkele minuten.
  • Doe de verwarmde saus op een bord en plaats de visfilets erop.

Uitrusting

Stoommandje

Notities

Voeg eventueel wat saffraan toe aan de saus om een mooiere kleur te krijgen.
Gaat prima samen met hertoginnenaardappelen

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 404kcal | Koolhydraten: 45g | Eiwit: 18g | Vet: 9g
4.50 van 4 stemmen