Stroop het vel van de tongen door op de staart een dwarse snede te maken en dan het vel van achter naar voor af te trekken. Snij dan de filets los.
Snij dan de vier filets los van elke pladijs. Leg dan de filets met het vel naar beneden op een snijplank en snij het vel af.
Rol de filets op met de velkant aan de binnenzijde.
Snij de wortel in julienne en blancheer. Snij ook de prei in julienne en blancheer.
Hak de sjalotten fijn. Doe boter in pan en laat smelten. Voeg dan de sjalotten toe en fruit glazig.
Voeg de witte wijn en de visfumet toe en laat tot de helft inkoken.
Doe dan de room erbij en laat inkoken tot sausdikte.
Zeef de saus en kruid met peper en zout.
Doe de groenten bij saus.
Afwerking
Doe een bodempje water in een pan en breng aan de kook. Doe dan de visfilets in een stoommandje dat in de pan past. Doe het deksel op de pan en stoom enkele minuten.
Doe de verwarmde saus op een bord en plaats de visfilets erop.
Uitrusting
Stoommandje
Notities
Voeg eventueel wat saffraan toe aan de saus om een mooiere kleur te krijgen.Gaat prima samen met hertoginnenaardappelen