1kilogramstoofvlees of braadstuk,gesneden in stukjes van een halve centimeter dik
zout en peper
VOOR DE CHILISAUS
40gramolijfolie
200gramui,in blokjes gesneden
1rode paprika,in blokjes gesneden
125gramwortel,in blokjes gesneden
6teentjes knoflook,Geplet en in blokjes gesneden
2theelepelspaprikapoeder
1theelepelcayennepeper
1theelepelchipotlepeper
2laurierblaadjes
1,2kgtomatenblokjes in blik
70gram tomatenpuree
2blikken zwarte bonen van 400 gram,uitgelekt
235gramkippenbouillon
VOOR DE AFWERKING (per portie)
2eetlepelsgehakte verse koriander
25gramgeraspte cheddarkaas
50 gramzure room
Instructies
BEREIDEN VAN HET VLEES
Verwarm een waterbad voor op 68,5°C.
Meng de kruiden voor het vlees in een kleine kom. Kruid het vlees met zout en peper en bestrooi het vervolgens met het kruidenmengsel. Doe het vlees in een sous vide zak en sluit de zak af. Plaats de zak in het waterbad en laat 24 uur garen.
BEREID DE CHILISAUS VOOR
Verhit wat olie in een diepe pan op middelhoog vuur.
Doe de ui in de pan en bak 5 minuten, tot de ui doorschijnend is. Voeg de paprika, de knoflook en de wortel toe en bak nog eens 5 minuten.
Doe de rest van de ingrediënten in de pan en roer alles goed door elkaar. Kook tot het mengsel dikker begint te worden, 20 tot 30 minuten. Laat eventueel sudderen tot een uur indien je een intensere smaak en dikkere saus wenst.
IN ELKAAR ZETTEN
Haal het vlees uit de sous vide zak en voeg het toe aan de pan samen met het vocht in de zak. Roer goed om te combineren. Verwijder de laurierblaadjes en laat nog 15 minuten sudderen. Schep de chili in kommen met daarop de koriander, kaas en een toefje zure room en serveer.