Ga terug
+ servings

Rundsvlees Chili

Rundsvlees Chili
Bereidingstijd1 dag 30 minuten
Actieve Tijd1 uur
Totale tijd1 dag 30 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: Chili, sous vide, Sousvide
Porties: 6 personen
Calorieën: 536kcal

Ingrediënten

VOOR HET VLEES

  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 0,5 theelepel gemalen komijn
  • 0,5 theelepel gemalen koriander
  • 1 kilogram stoofvlees of braadstuk, gesneden in stukjes van een halve centimeter dik
  • zout en peper

VOOR DE CHILISAUS

  • 40 gram olijfolie
  • 200 gram ui, in blokjes gesneden
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 125 gram wortel, in blokjes gesneden
  • 6 teentjes knoflook, Geplet en in blokjes gesneden
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel chipotlepeper
  • 2 laurierblaadjes
  • 1,2 kg tomatenblokjes in blik
  • 70 gram tomatenpuree
  • 2 blikken zwarte bonen van 400 gram, uitgelekt
  • 235 gram kippenbouillon

VOOR DE AFWERKING (per portie)

  • 2 eetlepels gehakte verse koriander
  • 25 gram geraspte cheddarkaas
  • 50 gram zure room

Instructies

BEREIDEN VAN HET VLEES

  • Verwarm een waterbad voor op 68,5°C.
  • Meng de kruiden voor het vlees in een kleine kom. Kruid het vlees met zout en peper en bestrooi het vervolgens met het kruidenmengsel. Doe het vlees in een sous vide zak en sluit de zak af. Plaats de zak in het waterbad en laat 24 uur garen.

BEREID DE CHILISAUS VOOR

  • Verhit wat olie in een diepe pan op middelhoog vuur.
  • Doe de ui in de pan en bak 5 minuten, tot de ui doorschijnend is. Voeg de paprika, de knoflook en de wortel toe en bak nog eens 5 minuten.
  • Doe de rest van de ingrediënten in de pan en roer alles goed door elkaar. Kook tot het mengsel dikker begint te worden, 20 tot 30 minuten. Laat eventueel sudderen tot een uur indien je een intensere smaak en dikkere saus wenst.

IN ELKAAR ZETTEN

  • Haal het vlees uit de sous vide zak en voeg het toe aan de pan samen met het vocht in de zak. Roer goed om te combineren. Verwijder de laurierblaadjes en laat nog 15 minuten sudderen. Schep de chili in kommen met daarop de koriander, kaas en een toefje zure room en serveer.

Uitrusting

Voedingswaarden per Portie

Serving: 1Portie | Calorieën: 536kcal | Koolhydraten: 28g | Eiwit: 55g | Vet: 18g
4.80 van 5 stemmen