Ga terug
+ servings

Baccala (Kabeljauw) met aardappelen

Baccala (Kabeljauw) met aardappelen
Voorbereidingstijd2 dagen
Totale tijd2 dagen 2 uur
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Baccala
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 400 gram kabeljauw, geweekt en ontzout
  • 500 gram aardappelen
  • 1 kleine ui
  • 2 tomaten
  • oregano
  • gezouten of ingemaakte kappertjes
  • paneermeel
  • extra olijfolie van eerste persing
  • zout en peper

Instructies

  • Schil de aardappelen en snijd ze in zeer dunne plakjes.
  • Snij de ui in kleine snippers.
  • Als je gezouten kappertjes gebruikt, spoel ze dan een paar keer.
  • Droog de gedurende twee dagen geweekte kabeljauw af en snijd hem in stukken van gelijke grootte.
  • Giet twee eetlepels olie op de bodem van een ovenschaal en leg er een deel van de ui in. Leg hier een laag aardappelen op en leg de vis erop. Blijf deze drie ingrediënten afwisselen tot het op is en eindig met de aardappelen.
  • Snijd de tomaten in plakjes en leg ze bovenaan de schotel; Bestrooi met een beetje zout en peper, een flinke handvol kappertjes, oregano en, tenslotte, paneermeel.
  • Besprenkel met een beetje olie en bedek de schotel met aluminiumfolie.
  • Bak ongeveer 1½ uur op 170 °C. Verwijder de aluminiumfolie na ongeveer 1 uur en 10 minuten.
  • Ga door tot zowel de vis als de aardappelen gaar zijn en het vocht en de vrijgekomen vloeistof is opgedroogd.

Uitrusting

Oven
5 van 5 stemmen