Ga terug
+ servings

Gebraden Kip in Karnemelk

Gebraden Kip in Karnemelk
Bereidingstijd1 uur 25 minuten
Passieve Tijd2 dagen
Totale tijd2 dagen 1 uur 25 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: Karnemelk, Kip
Porties: 4 personen
Calorieën: 607kcal

Ingrediënten

Voor de marinade

  • 500 ml karnemelk
  • 75 ml kopje plantaardige olie
  • 2 teentjes knoflook licht geplet
  • 1 eetlepel gemalen zwarte peperkorrels
  • 1 eetlepel Maldon of ander zeezout
  • 2 eetlepels verse rozemarijnblaadjes grof gehakt
  • 1 eetlepel honing
  • 75 ml kopje plus 2 eetlepels plantaardige olie

Instructies

  • Vlinder de kip door de borstzijde naar beneden te leggen en met een zware keukenschaar langs beide kanten van de ruggengraat te knippen. Gooi de ruggengraat weg, draai de kip om en sla hem open als een boek. Druk zachtjes om het plat te maken.
  • Maak de marinade: Doe de karnemelk, de 75 ml olie, de knoflook, peperkorrels, zout, rozemarijn en honing in een kom en meng goed dooreen.
  • Doe de kip in een zak en voeg de marinade toe. Sluit de zak goed af en zet hem een nacht in de koelkast, of maximaal twee dagen.
  • Verwarm de oven op 200 graden. Haal de kip uit de marinade en leg hem op een rooster zodat het overtollige vocht eraf kan druipen. Bekleed een braadslee met folie en leg de kip met het vel naar boven erop. Besprenkel met de resterende 2 eetlepels olie. Braad 45 minuten en zet het vuur dan op 160 graden. Blijf roosteren tot de kip goed bruin is en tot de sappen eruit lopen als in de poot van de kip wordt geprikt, ongeveer nog 20 minuten.
  • Leg de kip op een snijplank en laat 10 minuten rusten alvorens hem in stukken te snijden. Leg een portie op elk van de vier borden en besprenkel elke portie met het braadvocht.

Uitrusting

Oven
CombiMagnetron

Notities

Dit gerecht is ideaal te combineren met aardappelblokjes uit de oven.

Voedingswaarden per Portie

Serving: 1portie | Calorieën: 607kcal | Koolhydraten: 8g | Eiwit: 41g | Vet: 46g
4.50 van 4 stemmen