Ga terug
+ servings

Courgette carpaccio

Carpaccio op basis van dunne courgetteschijfjes
Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd5 minuten
Gang: Bijgerecht
Keuken: Vegetarisch
Trefwoord: carpaccio, courgette
Porties: 3 personen
Calorieën: 199kcal

Ingrediënten

  • 1 handje pijnboompitten
  • 1 courgette
  • 0,5 citroen
  • olijfolie
  • zout
  • peper
  • 1 handje geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 handje verse basilicum
  • tuinkers, facultatief

Instructies

  • Bak de pijnboompitten in een pan zodat ze een mooi lichtbruin kleurtje krijgen. Dit duurt een paar minuten. Zet de pijnboompitten apart.
  • Was de courgette, verwijder de beide uiteinden en snij de courgette in flinterdunne plakjes met een food processor, mandoline of kaasschaaf.
  • Verdeel de courgette plakjes mooi over 3 borden.
  • Doe het citroensap op de plakjes courgette met behulp van een borsteltje. Besprenkel met olijfolie. Bestrooi met wat zout en peper. Verdeel de Parmezaanse kaas en pijnboompitten over de carpaccio. Garneer met wat blaadjes verse basilicum.
  • Spreid eventueel nog wat tuinkers over de bordjes.

Voedingswaarden per Portie

Serving: 1portie | Calorieën: 199kcal | Koolhydraten: 4g | Eiwit: 11g | Vet: 15g
5 van 6 stemmen