Ga terug
+ servings

Gefrituurde Courgettebloemen

Courgettebloemen in beslag en gefrituurd
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: Bijgerecht, Borrelhapje
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Frituur
Porties: 4 personen
Calorieën: 463kcal

Ingrediënten

  • 8 courgettebloemen
  • 200 gram feta
  • rasp van een halve citroen
  • paar takjes verse salie
  • peper en zout naar smaak
  • 5 eetlepels tempurameel
  • 5 eetlepels koolzuurhoudend water of bier
  • plantaardige olie, om te frituren

Instructies

Voorbereiding

  • Rasp de schil van een halve citroen fijn en vermeng dit samen met verkruimelde feta. Was eventueel de salie en snijd deze vervolgens fijn. Meng deze samen met de feta en de citroenzeste.
  • Verwijder het stampertje binnenin, dit kun je het makkelijkste voorzichtig met een schaar doen. Je kunt deze eventueel ook erin laten, maar ze zijn een klein beetje bitter.
  • Vul de bloemen voorzichtig met het feta mengsel. Vul ze niet tot de rand, want dan kun je de bloem niet meer sluiten door deze voorzichtig dicht te draaien. Je hebt hiervoor geen prikkertje of iets anders nodig, als je de bloem dicht draait zal dat voldoende zijn.

Afwerking

  • Verhit zonnebloemolie tot 180 graden Celsius in een frituurpan of braadpan met dikke bodem.
  • Maak een glad tempurabeslag, vermeng hiervoor tempurameel en het bier (of koolzuurhoudend water).
  • Haal de courgettebloemen door het tempurabeslag en zorg ervoor dat ze dicht zijn. Frituur tot goudbruin aan beide kanten, voeg er niet teveel tegelijk toe aan de olie en serveer direct.

Uitrusting

Frituurpan

Voedingswaarden per Portie

Serving: 1portie | Calorieën: 463kcal | Koolhydraten: 24g | Eiwit: 13g | Vet: 34g | Suiker: 3g
5 van 5 stemmen