Schil de limoen en bewaar schil en vruchtvlees apart.
Pel de sjalotjes, snijd ze in stukken en doe ze in de mixer. Pel de tenen knoflook en doe die ook on de mixer, samen met de sambal. Schil de gember, snijd in stukjes en doe die ook in de mixer samen met de cashewnoten, kurkuma, komijn,koriander en de olie. Maal glad.
Doe nu het mengsel uit de mixer en doe dit samen met de kokosmelk, de verkruimelde kippenbouillontablet, de kippedijfilet, het citroengras en de limoenschil in de slowcooker. Roer een keer door zodat alles gelijkmatig is verspreid en laat 5 uur stoven op de lage stand. Roer na 3 uur een keer door.
Haal de limoenschillen en het citroengras uit de saus. Snijd de geschilde limoen in partjes en serveer bij de kip in rendangsaus.
Dit gerecht kan heel goed bewaard worden in de diepvries en nadien opgewarmd worden in de microgolf. Bij het opwarmen kan dan een beetje room toegevoegd worden.