Ga terug
+ servings

Natuuraardappelen SousVide bereid

Recept voor het sousvide bereiden van aardappelen.
Voorbereidingstijd10 minuten
Passieve tijd1 uur 30 minuten
Totale tijd1 uur 40 minuten
Gang: Bijgerecht
Keuken: Belgisch, Modernistisch
Porties: 5 personen
Calorieën: 180kcal

Ingrediënten

  • 1 kg krielaardappeltjes

Instructies

  • Verwarm het warmwaterbad op 84 graden.
  • Schil de krielaardappeltjes met een dunschiller en droog ze af.
  • Doe de aardappelen in een 5 vacuumzakjes, trek luchtledig en sluit af.
  • Doe de aardappelzakjes anderhalf uur in het bad van 84 graden.
  • Haal na 90 minuten de zakjes uit het water. Wanneer je die onmiddellijk wilt eten, haal dan de aardappelen uit de zakjes en dien op. Wanneer je die later wilt eten doe dan de zakjes gedurende 30 minuten in ijswater en bewaar ze dan tot 5 dagen in de koelkast. Haal die dan voor gebruik uit de koekkast en stoom gedurende 5 minuten in een stoommandje.

Uitrusting

Voedingswaarden per Portie

Serving: 200g | Calorieën: 180kcal | Koolhydraten: 38g | Eiwit: 4g
3.36 van 17 stemmen