Pers de knoflook uit. Pel de sjalotjes en als ze te groot zijn snij ze dan doormidden. Snij het vlees in niet te kleine dobbelstenen.
Doe de olijfolie in een stevige pan en bak het vlees op matig vuur rondom bruin.
Voeg dan al roerende de kruiden en de knoflook toe en meng alles goed door elkaar.
Voeg peper en zout naar smaak toe. Voeg ook de azijn en rode wijn toe en laat ongeveer 2 -3 minuten zachtjes pruttelen.
Doe alles over in de slowcooker. Voeg de tomaten uit blik, de gedroogde tomaten, de tomatenpuree en de Worcestershire sauce toe.
Doe dan wat water in de braadpan om de bakresten los te roeren. Giet dit water over in het blikje tomaten en roer goed en giet dan het water op het vlees. Nu moet het vlees bijna helemaal bedekt zijn met vloeistof. Doe eventueel wat water erbij mocht dat niet het geval zijn.
Leg de sjalotjes boven op het vlees en daarop de boter. Doe dan het deksel op de slowcooker.
Kook eerst 1 uur op high en vervolgens 6 tot 7 uur op low . Als je het gerecht wilt binden kan je dat doen met wat maïzena. Ik neem daarvoor wat saus, doe dit in een tas en roer er de maïzena toe tot deze opgelost is. Vervolgens overgieten in de slowcooker, wat doorroeren en nog enkele minuten laten binden.