Ga terug
+ servings

Peperroomsaus uit Thermomix

Recept voor het maken van peperroomsaus in een thermomix
Voorbereidingstijd15 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: Saus en Dressing
Keuken: Belgisch
Porties: 6 personen
Calorieën: 126kcal
Kostprijs per portie: 0,5 €

Ingrediënten

  • 1 eetlepel peperbollen, (of minder, naar smaak natuurlijk)
  • 1 ajuin
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gram boter
  • 25 cl demi-glace of bruine fonds
  • 10 cl room
  • 0,5 eetlepel maizena
  • zout

Instructies

  • Doe de peperbollen in de Thermomix beker en verhak ze.
    Stel TM in: 5 seconden / snelheid 8.
  • Voeg de ajuin toe, gesneden in 4 delen. Voeg daaraan ook de knoflook toe. Verhak ze.
    Stel TM in: 5 seconden / snelheid 6.
  • Voeg de boter in de Thermomix beker toe. Verwarm.
    Stel TM in: 6+ minuten / 100°C / lepelsnelheid.
  • Mix nu .
    Stel TM in: 10 seconden / snelheid 8.
  • Voeg de demi-glace of bruine fonds en de room toe en meng.
    Stel TM in: 10+ minuten / 80°C / lepelsnelheid.
  • Giet nu ongeveer 10 centiliter van de saus over in een tas en meng dit zeer goed met de maïzena. Giet vervolgens de inhoud van de tas terug over in de mengbeker van de Thermomix.
  • Meng nu een laatste maal.
    Stel TM in: 4 minuten / 80°C / snelheid 4.
  • Voeg naar smaak zout toe.

Uitrusting

Voedingswaarden per Portie

Serving: 1portie | Calorieën: 126kcal | Koolhydraten: 3.7g | Eiwit: 1g | Vet: 12g
4.04 van 33 stemmen