3witten van preiEerst in de lengte in twee en dan in plakken van 2 cm dik gesneden
500gramchampignonsgehalveerd
2teentjesknoflookfijn gemaakt
1eetlepelmaizena
250mlkippenbouillon
250mlwitte wijn
3takjesverse tijm
12,5clroom
Peper
Instructies
Zet een pan op het vuur, verwarm en doe er de helft van de olijfolie in. Voeg de helft van de kip toe en kook tot ze goudbruin zijn. Bestrooi met peper. Breng dan de kip over naar de slowcooker. Herhaal dit met de rest van de kip.
Verhit de rest van de olie in de pan op middelhoog vuur. Voeg de bacon of spek, de prei en de knoflook toe en kook, roerend, gedurende 5 minuten of goudbruin.
Voeg de wijn en tijm toe in de pan en breng aan de kook. Laat de alcohol in de wijn uitkoken.
Breng dan ook over naar de slowcooker, samen met de bouillon.
Laat 5 uur op Slow koken.
Neem een beetje van het warme kookvocht en meng er de maizena door. Voeg samen met de room en de champignons toe in de slowcooker. Roer goed door en laat nog 1 uur koken op slow. Doe eventueel het deksel eraf om te laten inkoken.