Ga terug
+ servings

Vlaamse pastarollade

Pastarollade met kaas, hesp en kaassaus. Italiaans op zijn Belgisch
Totale tijd1 uur 30 min
Gang: Hoofdgerecht, Pasta, Voorgerecht
Keuken: Belgisch, Italiaans
Porties: 6 personen
Calorieën: 447kcal
Kostprijs per portie: 5 €

Ingrediënten

Béchamelsaus

  • 3 dl halfvolle melk
  • 30 gram bloem
  • 30 gram boter

Voor de Pasta

  • 200 gram bloem bij voorkeur semola
  • 2 eieren

Voor de Kaassaus

  • 4 dl culinaire lichte room
  • 50 gram parmezaanse kaas

Voor de vulling

  • 4 stronken witloof
  • 4 sneden hesp
  • 100 gram emmentaler
  • 20 gram boter

Instructies

Voorbereiding

  • Rasp de parmezaanse kaas
  • Snij de hesp in reepjes en zet apart.
    Was en snij de witloof in reepjes;
    Doe de boter in een braadpan en bak de witloof aan tot ze begint te karamelizeren. Zet apart

Maak de pasta

  • Meng de bloem met de eieren.
  • Deeg even laten rusten (minstens 15 minuten) en dan lasagna bladen maken:
  • Maak 8 bladen van ongeveer 15 cm op 1m.
  • Kook de pasta
  • Doe blad per blad in kokend water en laat kort koken.
  • Laat schrikken in koud water.
  • Leg op handdoek, lichtjes over elkaar 2 rechthoeken maken van ieder 4 bladen. Droog bovenkant af.

Maak de béchamelsaus en de pastarol

  • Smelt de boter in een pan en meng bloem erdoor.
  • Melk al roerend toevoegen.
  • Smeer bechamel uit over de lasagna (niet dik !)
  • Verdeel dan de ham en witloof over de pasta.
  • Strooi de emmentaler kaas erover uit.
  • Rol nu de pasta op; Na enkele toeren de linker en rechterrand afsnijden en dit deeg dwars leggen in rol. Verder rollen.
  • Wikkel de pastarollen in microgolfcellofaan en plaats in koelkast.

Maak de saus

  • Verwarm de room en laat voor 2/3 inkoken. Roer er dan de kaas door. Zeef deze saus.

Afwerking

  • Plaats de pastarol in een stoomkoker of (-oven) en laat ongeveer 20 minuten koken.
  • Verwarm na 15 minuten de saus.
  • Verwijder de cellofaan en snij in schijfjes van ongeveer 2 cm.
  • De pastarolletjes in het midden van het bord schikken en er drie lepels kaassaus overgieten.

Uitrusting

Stoomkoker
Stoommandje

Voedingswaarden per Portie

Serving: 250g | Calorieën: 447kcal | Koolhydraten: 12.3g | Eiwit: 18.4g | Vet: 25g
5 van 2 stemmen