200gramrundsvleesin dunne sliertjes gesneden of gemalen.
gemalen verse peper
Voor de paprikaquenelle
1rode paprika
0,5ajuin
25gramboter
3clroom
paprikapoeder
bouillon
1gelatineblaadje
Instructies
Voorbereiding
Paprika(’s) in hun geheel gedurende 30 minuten in oven aan 220 graden plaatsen. Nadien in een plastieken zakje doen, dit afsluiten en 30’ laten rusten. Dan pellen.
Ui fijnsnijden. In een pan de ui aanbakken met wat boter, paprika’s erbij en een beetje bouillon. Als de paprika’s gaar zijn, doe dan de boter in pan en laat smelten. Room ook in pan. Dan alles door de mixer halen door zeef. Kruiden met paprikapoeder. Vooraf geweekt gelatineblaadje erdoor roeren en minstens twee uur laten afkoelen in koelkast.
Afwerking
Doe het rundsvlees in een vuurvast kommetje en zet op de eettafel.
Steek een crème brullée- of gasbrander aan en verwarm daarmee het vlees.
Wanneer het klaar is, bestrooi met vers gemalen peper.
Doe het vlees in een bord, vergezeld van quenelle van het paprikamengsel.