Tomatenwater
Recept voor het maken van Tomatenwater
Voorbereidingstijd10 minuten min
Totale tijd12 uur uur 10 minuten min
Gang: Bijgerecht, Voorgerecht
Keuken: Modernistisch
Porties: 6 personen
Calorieën: 12kcal
- 750 gram tomaten rijpe !
- 1 handvol verse basilicumblaadjes
- 1/4 handvol verse peterselieblaadjes
- 2 sjalotten medium groot en fijngesneden
- 2 in knoflookteentjes in schijfjes gesneden
- 2 eetlepels witte wijnazijn Of witte balsamico-azijn
- 1 eetlepels kosher zout Of maldon zout
Snij de groenten zoals beschreven in de ingrediëntenlijst.
Mix alle ingrediënten GROF met behulp van een mixer.
Plaats een kaasdoek over een fijne zeef en plaatse deze zeef over een kommetje.
Giet de grof gemalen ingrediënten over op de zeef met kaasdoek en laat minstens 12 uren uitlekken op een koele plaats. Roer niet !
Giet het bekomen sap over in een pot die kan afgedekt worden en bewaar tot gebruik in frigo. Je kunt dit sap tot 3 dagen bewaren.
Calorieën: 12kcal | Koolhydraten: 2g | Eiwit: 1g