Ga terug
+ servings

Tomatenwater

Recept voor het maken van Tomatenwater
Voorbereidingstijd10 minuten
Totale tijd12 uur 10 minuten
Gang: Bijgerecht, Voorgerecht
Keuken: Modernistisch
Porties: 6 personen
Calorieën: 12kcal

Ingrediënten

  • 750 gram tomaten rijpe !
  • 1 handvol verse basilicumblaadjes
  • 1/4 handvol verse peterselieblaadjes
  • 2 sjalotten medium groot en fijngesneden
  • 2 in knoflookteentjes in schijfjes gesneden
  • 2 eetlepels witte wijnazijn Of witte balsamico-azijn
  • 1 eetlepels kosher zout Of maldon zout

Instructies

  • Snij de groenten zoals beschreven in de ingrediëntenlijst.
  • Mix alle ingrediënten GROF met behulp van een mixer.
  • Plaats een kaasdoek over een fijne zeef en plaatse deze zeef over een kommetje.
  • Giet de grof gemalen ingrediënten over op de zeef met kaasdoek en laat minstens 12 uren uitlekken op een koele plaats. Roer niet !
  • Giet het bekomen sap over in een pot die kan afgedekt worden en bewaar tot gebruik in frigo. Je kunt dit sap tot 3 dagen bewaren.

Uitrusting

Fijne zeef

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 12kcal | Koolhydraten: 2g | Eiwit: 1g
5 van 3 stemmen