Ga terug
+ servings

Wedges

Wedges in de pan
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd5 minuten
Totale tijd40 minuten
Gang: Bijgerecht
Keuken: Belgisch
Porties: 6 personen
Calorieën: 142kcal

Ingrediënten

  • 1 kg hardkokende aardappelen krielaardapeltjes bvb
  • kruidenmengsel rozemarijn, tijm, oregano
  • olijfolie
  • zout

Instructies

Voorbereiding

  • Doe de aardappelen in een kom met koud water en wat zout en breng aan de kook.
  • Laat koken tot de aardappelen gaar zijn (ongeveer 17 minuten).
  • Spoel de aardappelen onder de kraan met koud water en laat ze afkoelen.

Afwerking

  • Snij de aardappelen in de lengte in vier.
  • Doe naar smaak kruiden op de aardappelen en eventueel ook nog wat zout.
  • Verwarm olie in een pan en voeg de aardappel toe wanneer de olie heet is.
  • Bak nog ongeveer 5 minuten tot de aardappelen warm zijn.

Uitrusting

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 142kcal | Koolhydraten: 28g | Eiwit: 3g
5 van 2 stemmen