Ga terug
+ servings

Lam Köfte volgens Rick Stein

Recept voor het bereiden van Lam Köfte volgens Rick Stein
Totale tijd30 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Grieks
Trefwoord: BBQ
Porties: 8
Calorieën: 835kcal

Ingrediënten

  • 10 gram komijnzaad (1 eetlepel is 10 gram)
  • 1,5 gram venkelzaad (1 theelepel is 3 gram)
  • 1 gram korianderzaad (1 theelepel is 2 gram)
  • 1,2 kg lamsgehakt
  • 1 handvol platbladige peterselie gehakt
  • 1 theelepel gedroogde munt
  • 2 eieren geklutst
  • 2 teentjes knoflook geplet of geraspt
  • 75 gram pistachenoten grof gemalen
  • 1 theelepel chili vlokken
  • 1 ajuin In kleine snippers gesneden
  • 1 theelepel theelepel zout
  • 3 draaien aan zwarte pepermolen
  • sap van 1 citroen
  • bloem om te binden indien nodig
  • olijfolie om het vlees in te strijken

Instructies

Voorbereiding

  • Plet de zaadjes met een stamper en vijzel.
  • Meng dan alle ingrediënten samen. Voeg een beetje bloem toe als het mengsel te nat is.
  • Vorm met natte handen worstvormen op metalen spiesen.

Afwerking

  • Bestrijk de gehaktspiezen met een beetje olie.
  • Bak op een houtskoolbarbecue of onder een hete grill gedurende ongeveer 8 minuten, draai regelmatig, tot het gaar is.

Uitrusting

Kamado

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 835kcal | Koolhydraten: 2g | Eiwit: 77g | Vet: 56g
4.67 van 6 stemmen