Zaterdags Pizza deeg van Ken Forkish
Zaterdags Pizza deeg , recept uit The Elements of Pizza , hoofdstuk 6 van Ken Forkish.
Voorbereidingstijd1 uur uur
Totale tijd9 uur uur
Gang: Brood
Keuken: Italiaans
Porties: 8 personen
Calorieën: 569kcal
- 1250 gram bloem typo 00
- 725 gram lauw water aan 32°-35°
- 37,5 gram zeezout
- 1 gram instant gist
Maak het deeg
Doe het water in een kom en meng er het zout door tot het opgelost is.
Voeg de gist toe aan het water-zout mengsel en laat 1 minuut staan.
Draai water rond tot de gist opgelost is.
Voeg de bloem toe aan het water-zout-gist mengsel .
Roer eerst goed de bloem door het water.
Pincer methode toepassen en maak bol gedurende 1 minuut.
Deeg zou nu 27 graden moeten zijn.
Laat 20 minuten staan.
Kneed het deeg op een gebloemd werkvlak gedurende 1 minuut.
Doe olie onderaan in kom , doe deeg erin met naad onderaan.
Maak de pizzaballetjes
Doe deeg op bebloemd werkblad en aan handen
Doe ook bloem bovenaan het deeg en verdeel in gelijke deeltjes (met weegschaal).
Strek deeg 1/3 uit en vouw terug. Draai rond en herhaal 3 keer.
Stop wanneer er spanning is en deegbal rond is.
Draai bol dan om en trek deeg voort op niet bebloemd oppervlak.
Draai bol een om en trek deeg weerom voort, herhaal tot bol gespannen is.
Doe bolletjes op bebloemde plaat, laat ruimte tussen en bebloem de bovenkant en dek af.
Dit is het schema met de MultiTimer App:
Calorieën: 569kcal | Koolhydraten: 119g | Eiwit: 16g | Vet: 1g