Ga terug
+ servings

Zaterdags Pizza deeg van Ken Forkish

Zaterdags Pizza deeg , recept uit The Elements of Pizza , hoofdstuk 6 van Ken Forkish.
Voorbereidingstijd1 uur
Totale tijd9 uur
Gang: Brood
Keuken: Italiaans
Porties: 8 personen
Calorieën: 569kcal

Ingrediënten

  • 1250 gram bloem typo 00
  • 725 gram lauw water aan 32°-35°
  • 37,5 gram zeezout
  • 1 gram instant gist

Instructies

Maak het deeg

  • Doe het water in een kom en meng er het zout door tot het opgelost is.
  • Voeg de gist toe aan het water-zout mengsel en laat 1 minuut staan.
    Draai water rond tot de gist opgelost is.
  • Voeg de bloem toe aan het water-zout-gist mengsel .
    Roer eerst goed de bloem door het water.
  • Pincer methode toepassen en maak bol gedurende 1 minuut.
    Deeg zou nu 27 graden moeten zijn.
  • Laat 20 minuten staan.
  • Kneed het deeg op een gebloemd werkvlak gedurende 1 minuut.
  • Doe olie onderaan in kom , doe deeg erin met naad onderaan.

EERSTE RIJS

  • Dek af met nauw sluitend deksel en laat 2 uur rijzen op kamertemperatuur (21 tot 23°).

Maak de pizzaballetjes

  • Doe deeg op bebloemd werkblad en aan handen
  • Doe ook bloem bovenaan het deeg en verdeel in gelijke deeltjes (met weegschaal).
  • Strek deeg 1/3 uit en vouw terug. Draai rond en herhaal 3 keer.
  • Stop wanneer er spanning is en deegbal rond is.
  • Draai bol dan om en trek deeg voort op niet bebloemd oppervlak.
    Draai bol een om en trek deeg weerom voort, herhaal tot bol gespannen is.
  • Doe bolletjes op bebloemde plaat, laat ruimte tussen en bebloem de bovenkant en dek af.

TWEEDE RIJS

  • Dek af en laat 6 uur rijzen op kamertemperatuur (21 tot 23°).

Notities

Dit is het schema met de MultiTimer App:
multitimer schema

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 569kcal | Koolhydraten: 119g | Eiwit: 16g | Vet: 1g
4.67 van 3 stemmen