Linzen van Le Puy
Een smakelijke manier om linzen te bereiden.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd15 minuten min
Totale tijd55 minuten min
Gang: Bijgerecht
Keuken: Frans
Porties: 4 personen
Calorieën: 222kcal
- 200 gram linzen van Puy
- water voldoende om de linzen onder water te zetten
- 15 ml olijfolie
- 2 knoflookteentjes gepeld en geplet
- 2 selderijstengels
- 1 wortel geschild en in stukjes gesneden
- 2 sjalotten geschild en in stukjes gesneden
- 120 ml kippenbouillon
- Peper
- zout
Doe de linzen in een grote kookpot en doe er water bij tot de linzen 5 cm onder water staan.
Kook zachtjes op een middelmatig vuur tot de linzen zacht zijn, ongeveer gedurende 30 minuten.
Giet het water van de linzen af en zet apart.
Verwarm olie in een sauté pan; doe de look erbij en stoof even aan.
Doe resterende groenten erbij, roer goed om en bak tot de groenten zacht zijn.
Voeg dan, de linzen toe aan het groentemengsel, evenals de bouillon en warm goed op; Reduceer de bouillon tot de helft.
Kruid af met peter en zout.
Calorieën: 222kcal | Koolhydraten: 18g | Eiwit: 14g | Vet: 5g