Gekonfijte eendenbouten
Gekonfijte eendenbouten sousvide bereid
Voorbereidingstijd10 minuten min
Totale tijd1 dag d 10 minuten min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Frans
Porties: 2 personen
Calorieën: 206kcal
- 2 eendebouten
- 2 tl eendenvet (1 tl is 15 ml)
Voor marinade
- 1 theelepel gekneusde zwarte peper (1 tl is 5 ml)
- 1 eetlepel Kosher salt (1 el is 15 ml)
- enkele verse kruiden zoals tijm,knoflook, laurier
Wrijf de eendebouten in met de marinade en plaats minstens 8 uur, maar het liefst een volledige nacht, in de frigo
Verwarm het warm waterbad op 75.5°C.
Verwijder de marinade van de eendenbouten en dep die droog.
Verwijder het vel van de bouten, het liefst in één stuk en zet apart.
Doe de bouten in een vacuumzak en doe er 15 ml eendenvet per bout bij. Maak zak luchtledig.
Doe de bouten 12 uur in het warmwaterbad.
Doe vlak voor het opdienen het vel in een pan met olie aan lage temperatuur en bak aan tot het vel krispperig is.
Dien de bout op met het krispperige vet.
Calorieën: 206kcal | Eiwit: 14g | Vet: 17g