Ga terug
+ servings

Gekonfijte eendenbouten

Gekonfijte eendenbouten sousvide bereid
Voorbereidingstijd10 minuten
Totale tijd1 dag 10 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Frans
Porties: 2 personen
Calorieën: 206kcal

Ingrediënten

  • 2 eendebouten
  • 2 tl eendenvet (1 tl is 15 ml)

Voor marinade

  • 1 theelepel gekneusde zwarte peper (1 tl is 5 ml)
  • 1 eetlepel Kosher salt (1 el is 15 ml)
  • enkele verse kruiden zoals tijm,knoflook, laurier

Instructies

  • Wrijf de eendebouten in met de marinade en plaats minstens 8 uur, maar het liefst een volledige nacht, in de frigo
  • Verwarm het warm waterbad op 75.5°C.
  • Verwijder de marinade van de eendenbouten en dep die droog.
  • Verwijder het vel van de bouten, het liefst in één stuk en zet apart.
  • Doe de bouten in een vacuumzak en doe er 15 ml eendenvet per bout bij. Maak zak luchtledig.
  • Doe de bouten 12 uur in het warmwaterbad.
  • Doe vlak voor het opdienen het vel in een pan met olie aan lage temperatuur en bak aan tot het vel krispperig is.
  • Dien de bout op met het krispperige vet.

Uitrusting

Notities

Dit recept gaat goed samen met een velouté van mosterd en  Linzen van Puy

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 206kcal | Eiwit: 14g | Vet: 17g
4.34 van 6 stemmen