1grote rode paprika, ongeveer 150-200 gram, in grote brokjes gesneden
1gedroogde rode chili peper, ongeveer zo lang als je langste vinger, in drieën gesneden (de chili, niet de vinger!)
1takjeverse rozemarijnzo lang als een vinger, alleen de bladeren
90gramwodkavoor fase 1
40gramwodkavoor fase 2
50gramlichte culinaire room
0,5theelepel zout
0,25theelepel peper
Instructies
Doe knoflookteentjes in de mengbeker van Thermomix en mix:
Stel TM in: 4 sec / snelheid 6
Voeg de stukken ui toe.
Stel TM in: 5 sec / snelheid 4
Maak de zijkanten van de mengbeker schoon met een spatel en duw het voedsel naar beneden. Voeg boter en olijfolie toe en kook. Stel TM in 5+ min / Varoma / snelheid 1
Voeg in deze volgorde toe: de rode paprika, rozemarijn, chili peper en tenslotte de tomaten. Stel TM in: 5 seconden / snelheid 5
Voeg de wodka toe voor fase 1 en kook. Stel TM in: 20 min / Varoma / snelheid 1 Zet in plaats van de maatbeker het kookmandje op het deksel om verdamping mogelijk te maken.
Dit is een goed moment om courgettes te bereiden als je geen traditionele pasta gebruikt.
Voeg de resterende wodka toe en verlaag de temperatuur om nog eens te koken: Stel TM in 10 minuten / 100 º / snelheid 1 Opnieuw met mandje op deksel. (Gebruik deze tijd - of een deel van deze tijd) om de courgettelinten in de Varoma te stomen als u een vegetarische 'pasta'-variant gebruikt.)
Voeg zout, peper en room toe, plaats de maatbeker op zijn plaats en meng: Stel TM in: 4 seconden / snelheid 4
Probeer meer of minder wodka toe te voegen, meer room, of verhoog de kooktijd in de laatste stap om de saus nog verder te verminderen voor de toevoeging van room.Combineer deze saus met courgetti voor een pasta die niet van deze wereld is!