Begin aan dit recept de avond voor je wil bakken. Doe dan de gist, het water en de suiker in de mengbeker van de Thermomix doen en zet de Thermomix aan het werk:Stel TM in: 3+ minuten / 37° / Snelheid 1
Voeg dan de bloem en het zout toe en kneed het deeg:
Stel TM in: 1 minuut / Deegstand
Doe het deeg in een ruime kom (best ingewreven met wat olie), goed afdekken (met deksel, plastiekfolie of een plastieken douchekap) en ganse nacht in de koelkast laten rijzen.
De volgende dag deeg uit kom halen en in 8 stukken verdelen. Dan ieder stuk een drietal keer uitrekken en opnieuw samenvouwen waarbij je eerst uittrekt, dan één derde dicht plooit en vervolgens het ander derde dichtvouwt. Dan 90 graden draaien. Herhaal dit proces nog drie keer. Laat het deeg nu ongeveer 40 minuten afgedekt rijzen. Laat ondertussen de oven voorverwarmen aan 220°.
Snij ieder broodje met een scherp mesje aan de bovenkant een stukje in, ong 1/2 cm diep. Bestuif met meel en leg ze op een bakplaat.
Zet de bakplaat bovenaan in de oven. Zet ook een vuurvast schaaltje met heet water op de bodem van de oven om een mooie krokante korst te bekomen.
Bak de broodjes tot ze goudbruin zijn gedurende 20 tot 30 min